Historia

 

20130121 – Nyss hemkommen från en englandsresa. Åkte över med ett glatt gäng och kollade på Cocker Championship, Sandringham, Norfolk. Ett litet äventyr på 4 dagar som innehöll: körning i vänstertrafik, kartläsning, gps-inställning, titta på duktiga handlers och hundar i snö och kyla, bra boende, god mat och många skratt med ”cockertanterna on tour”. Har lagt ut lite nya bilder från det.

20121231 – Oj, har varit urdålig på att skriva här! Men en sammanfattning av året blir det nu. Det har ju blivit mest träning av Flisan eftersom Asta nu är älskad sällskapshund, lekkompis till Flisan, löparkompis med Björne det blir hennes roll i framtiden, kanske husse kommer igång med viltspårning med henne någon gång också hon har ju anlagstestet så det är bara att köra? Moa är ju 11 år nu, men still going strong, hänger med på alla promenader och i löparspåret också fortfarande. Undrar när hon ska bli gammal?

Flisan och jag har tränat jaktträning och lite rallylydnad i år. Började med en kurs i Rallylydnad på våren. Kul och bra kontaktträning även för en jaktcocker.Blir nog lite mer av det i kombination med jaktträningen även i framtiden. Så fort det var möjligt så började vi träna för vattenprovet, superkul tyckte Flisan och verkligen kastar sig i vatten så vårt vattenprov fixade vi godkänt i september. Träning av fältarbetet och apportering har vi gjort tillsammans i vår lilla träningsgrupp, super att kunna träna och hjälpas åt med erfarna spanielförare som jag haft förmånen att göra i år. När jaktsäsongen kom igång fick vi också möjligheten att träna på rapphönor massor med gånger, vilket var jättenyttigt. Det blir lite annat när det är ”på riktigt” mer fart, träna sig att ”läsa” hunden och varar allert själv, men superkul. Ja ett godkänt Nybörjarprov B blev skörden av detta. Så ser fram emot fortsatt träning nästa år och att komma ut på fältproven nästa höst med Flisan!

20110830 – Kul nu börjar träningen med Flisan, så himla roligt med en jaktcocker. Allt går mycket snabbare! Matte får ställa om för att hänga med i det ”nya” tempot.

20110418 – Yes, har nu gått alla SKK´s Uppfödarkurser och har fått mitt diplom! Ja, många olika hundhistorier har man fått höra, kul att träffa andra ”hundfolk” med andra raser och mycket har jag lärt mig under dessa kurser som är 6 st, rekomenderas för alla som är intresserade av hund!

20110228 – Nytt år nya möjligheter – ny vovve i flocken! Lilla Flisan har flyttat hem till oss (Iagos Ingefära) en lite svart Jaktcockertik som har charmat oss alla redan! Tänk att det går så bra att ha 3 hundar! Var lite orolig men det känns hur bra som helst! Kul med en ny träningskompis i skogen! Ser fram emot att få börja leka-träna med lilla Flisan!

20101223 – Oj, vad länge sedan jag skrev något här! Vi pulsar runt i snön, ägnar vintern åt träning i Rallylydnad, tur att det finns inomhushallar! Började med Asta men hon har skadat tassen, sydd iflera lager så gamla Moa hoppade in istället vilket hon inte hade något emot, hon var genast med på noterna och tycker det är helkul! Så nu tränar vi snurr, sitt, följsamhet, hopp, allt går bra bara det luktar lite köttbulle

20100926 – Vilken dag! Vi i WSSK´´ jaktkommitté hade vårt första Grundprov på Fågelbro gård i lördags 25/9-10. Det blev väldigt lyckat känns det som 17 hundar till start, lagom varmt, god fika och lunch hos Ann. Berth Johansson som var domare bjöd på många tips och gav alla en bra träning också kändes det som! Inte många fick helt godkänt 5 st av 17 startade men man lär sig och hunden varje gång man försöker, så hoppas fler welshar kommer nästa gång! Nu var det bara 3 st med, tyvärr ingen godkänd, men det är bara hem och träna mer! De flesta hundar gick ner i tempo för mkt efter ett tag! Så det behöver vi träna på.

20100831 – 2-dagars i Visby 28-29 aug, hundar,husvagn trevligt sällskap, fika, vin,god mat fint väder nästan hela tiden vad mer kan man begära? Ställde bara Moa denna gång, CK och bästa veteran på lördagen och CK, bästa veteran, reserv bästa tik på söndagen. Är så kul att visa en tik som är så pigg och glad och rör sig så fint när hon är 9 år, hon får ju också beröm för att hon är välbevarad, musklad och rör sig så bra av domarna! Jätteskoj.

20100807 – Club Show i Welshklubben med 30-årsjubileum, for ner med Moa och Asta. Moa i seriorklass HP och 3:a av 5 tikar. Asta fick tävla med 34 tikar i öppenklassen och var kvar när det var 10 st som återstod en åkte vi ut, så det får man väl vara nöjd med. Bäst var nog Scandic Elmia som har en schyst inställning till hundkunder se bilden, skålar och korg till vovvarna när man kommer!

20100728 – Har just varit och införskaffat en flock Åsbohöns, tröttnade lite på att skala pyttesmå vaktelägg så nu väntar vi på riktiga frukostägg! Det är en flock genbankshöns från denna gamla ras så nu ska jag försöka ge dom en bra hönstillvaro och bevara rasen. Se www.kackel.se intressant med dessa lantraser som jag tycker vi ska vara försiktiga med så vi har dom kvar. Det där med ”hönshjärna” håller jag inte med om, dom är jättekloka och har så fina instinkter och språk kvar, kul att studera dom.

20100622 – Triple Dog Show i Jönköping, tre dagar med bara hund, utställning, öltält, camping, prylar m.m. Kul, kom hem nöjd med förstapris på Asta alla tre dagar och Moa fick Hp första dagen, Ck andra dagen och Ck och reserv i Bästa tik , bästa veteran sista dagen när inte syrran (Snygga Java: Iagos All bout The money var kvar) Java var bästa veteran de första 2 dagarna.Både Moa och Java fick beröm för sina muskler och fina steg i damernas ålder, snart 9 år!

20100523 – Var på Open show i Ågesta med Moa och Asta, kom hem och var jättenöjd. Bägge fick HP och tävla vidare. Moa blev 3:e bästa tik och Asta 5:a reserv.

20100508 – Km i viltspår på Stensta utanför Eksjö, Asta blev tyvärr bortlottad och fick inte starta men Moa fick en 1.a igen men tyvärr ingen placering, fast husse var nöjd ändå. Alla welshar som var med gick till pris, jätteduktiga!

20100504 – Var och gjorde anlagstest med Asta idag, det klarade hon galant, alltså bara att fortsätta träna och se om vi kan vara med på KM i viltspår i Welshklubben.

20100419 – Äntligen vår! Har haft ett par underbara soliga dagar med grundprovsträning, fika och grillning, hundar och människor vaknar till liv igen.

20100412 – BARMARK!!! Yes nu kan vi börja träna Asta för anlagstesten i viltspår!!

20100408 – Testar på Rallylydnad igen med Asta, jättebra träning för spaniel tycker jag, händer något hela tiden bra kontaktövning! Matte måste bara plugga in skyltarna nu igen men något fastnade nog sist vi gick på kurs fast det var 1,5 år sedan.

20100301 – Tänker fortsätta på Skk:s uppfödarutbildning i väntan
på våren! Började på Genetikkursen i går och ska gå Valpens beteende samtidigt. Alltid kul att lära sig lite nytt och prata med andra ”hundmänniskor”. Rekommenderas starkt, inte bara för uppfödare utan för alla som är intresserade!

20100222 – Blir mest konditionsträning utomhus i detta snökaos, kommer det att bli barmark igen tro, känns lite väl avlägset just nu? Men man kan ju alltid ägna tiden åt planering av träning m.m. ser fram emot vårens kurser i Grundprovsträning (se http://www.kennel-iago.se/) Wssk´s grundprov i april, KM i viltspår i maj! Tänk att bara kunna slippa pulsa fram i skogen, ta på sig ett par gympadojor och gå!

20100117 – Nytt år nya möjligheter! Mycket snö att pulsa runt i, kul för vovvarna men jobbigt när man få göra egen stigar i skogen hela tiden! Hur pigg kan en Welsh bli egentligen?

20091204 – Yes, ett till 1:a pris i viltspår till Moa och husse idag! Och därmed kan hon titulera sig SVCH. Full fart och jättekul tycker Moa fortfarande att det är med spårjobb.

20090926 – I dag tog Moa sitt andra 1:a pris i viltspår öppenklass, jättekul. Det som är allra roligast är att se hur hon verkligen njuter och tycker det är helkul att jobba med husse. Hon ser så glad och stolt ut när hon hittat sin klöv och väntar på sin köttbullsbelöning!

20090910 –Yes!! Moa klarade sitt enkelt vatten igår och är därmed godkänd i Grundprovet eftersom hon klarade fältdelen förra året! Hon är hur pigg som helst trots att hon fyller 8 år i oktober! Husse var jättestolt!

20090908 – Va roligt Moa fick ett 1:a pris på öppenklassen i viltspår i söndags i Nävekvarn och det var en annan welsh som fick pris för dagens bäste spårhund inte illa bland 60 hundar! Husses träning och spårläggning i sommar har gett resultat iallafall! Asta och jag var på sista kurshelgen i Fågelbro och fick testa en hel del övningar på fågel, jättenyttig träning och man förstår att när det blir ”skarpt läge” så behöver stadgan verkligen sitta ordentligt. Asta behöver nog lite mer stadgeträning så det är ju kalas att vi har vaktlar hemma som kan flaxa framför henne så vi får träna mer. Vi kämpar på!

20090831 – Passa på att komma på en informations och träningsdag om grundprov för spaniel på söndag den 13 sept, se info på WSSK:s sida under aktivitetsgrupper, Stockholm öst. Det är vi i Jaktkommittén som ordnar detta och vill så gärna ha fler intresserade welshägare som vill träna jaktträning, kom och titta och få inspiration!!

20090830 – Jaha nu har vi gjort det iallafall, det var inte så nervöst alls utan en trevlig dag med många glada hundägare. Känner mig faktiskt jättenöjd med Asta fast hon fick en snöplig etta som gjorde att hon inte blev godkänd. Hon sökte jättebra stundtals men för ojämnt tyckte domaren så mer träning i reviering krävs och kanske mer konditionsträning, pust! Ja, alltid är det något nytt man upptäcker med jaktträningen när man är ny som vi. Men det är bara att träna på och starta nästa gång, man lär sig jättemycket bara av att vara med och får ett bra träningstillfälle för både hund och matte. Av 17 hundar så var det bara 2 som blev godkända så vi var i gott sällskap.

20090823 – Hemma igen efter en härlig semester, fast man börjar sakna vovvarna efter ett tag! Dom var jättelyckliga när vi hämtade dom och sprang som galningar på tomten! Kurs med Yvonne inför grundprovet, då vi fick pröva på att gå ett testgrundprov med alla hundar, jättenyttigt att också känna hur det känns att gå 15 min i fältsök med hundarna, Asta var mest intresserad av skytt och när apporterna skulle komma så det måste gå bättre på provet fick inte igång något riktigt sökarbete!!??

20090803 – En trevlig helg på Fågelbro igen, dom bjuder alltid på sol där när vi är där. Nyttig träning för Lisbeth Bodén, man får många nya intryck och både matte och Asta är trötta efter en helg. Det är ju jätteskoj med jaktträning och siktar på Grundprovet den 29 augusti på Skånelaholm. Moa och Asta ska vara på Hundoasen när vi är på semester i Vancouver, så det blir mest att vila sig iform!

20090707 – Hemma igen efter en jättetrevlig helg i Visby, trevligt sällskap på campingen i och en lyckad utställniing! Asta fick CK och blev 3:e bästa tik första dagen på den nationella utst. och fick en hedrande 2:a placering i öppenklassen andra dagen. Det blev tid över till lite sightseing på Gotland också och härligt bad för alla hundar i Bungeviken. Nu blir det koncentration på träning av Asta inför kurshelgen på Fågelbro den 31 juli – 2 augusti.

20090525 – Oj vilken helg, först en dags grundprovskurs igen för Yvonne Schwermer-Herngren, jätteskoj, fick prova en hel del denna gång, stadgeträning och en stadgestig med fladdrande fåglar, golvmoppar som kom krypande efter marken och skott med apportering, kul och nyttigt. Sen att solen sken och trevliga kurskompisar gör ju allt ännu roligare. På söndagen ställdes Asta för första gången ut i öppenklass i Almare Stäkets utställning SSRK. Fick en hedrande reservplats i den konkurensen.

20090510 – Snopet, gick inte så bra på KM Moa hittade egna spår att följa, så det var bara att åka hem med en erfarenhet rikare. Men det kommer fler tillfällen, husse har anmält sig på fler tävlingar.

20090426 – Oj, va kul ”Moa” Iagos Daughter of Mornin var med husse Björne och gjorde anlagstest för viltspår idag på Gålö, klarade sig galant och blev godkända! Så siktar dom på KM i Viltspår den 9 maj.

20090419 –Härligt att solen och ljuset har kommit tillbaka till oss, mer tid för träning och promenader. Alla vaktlar sålda igen, väldig åtgång på dom! Björne och Moa tränar viltspår, kurs på Gålö jaktgård, det går bra dom tycker det är jätteskoj. Siktar på KM i viltspår den 9 maj, håller tummarna att dom ska klara sig bra där!

20090413 – Lilla Stockholm var denna gång i Kistamässan. Asta skötte sig bra klass 1 och 2:a placering i unghundsklassen.

20090330 – Första kurshelgen på kurs med inriktning för Grundprov med Yvonne Schwermer-Herngren. Kul att komma igång och träffa nya kurskompisar. Intensiv helg med nyttiga övningar i sista kalla snögloppen hoppas vi.

20090318 –17 mars kläcktes det 15 nya Japanska vaktlar i kläcklådan, hur söta som helst, växer så det knakar, är det någon som vill köpa till hundträning eller bara ha som husdjur. Jätteduktiga värpare, goda små ägg. Säljes för 60 kr/styck.

20090312 – Oj, va skönt att det börjar bli ljusare, mer tid för träning och uteaktiviteter! Björne och Moa har kommit igång med viltspårträning på Gålö jaktgård, jättekul tycker båda två! Siktar på WSSK´s KM i Viltspår den 9 maj i Welshklubben! Moa har ju också vattendelen kvar att klara på sitt Grundprov för spaniel där hon har fältdelen grejad. Så så fort isen är borta så blir det vattenträning!! Kanske lite sol och värme också innan vore bra!

Asta och matte har också planer för detta året, en del utställningar på gång. Nästa blir STOKK på Kistamässan 12 april. Sen ska det bli så roligt att kurserna vi anmält oss på kommer igång snart. Grundprovskurs hos Yvonne Schwermer-Herngren i Sorunda. 3-stegskurs med inriktning på jaktprov på Fågelbro med Lisbeth Bodén. Asta och matte måste klara fältdelen i Grundprovet, vattendelen lyckades vi med förra året, så om vi sköter oss på kurserna så kanske det blir nåt godkänt fältprov får vi hoppas! Rapport kommer!