Vi: Annika Lingander och Björn Wennerholm bor i Grödinge 4 mil söder om Sthlm på landet med fyra jaktcockertikar Flisan, Enya, Alice och Yoki. Många olika sorters djur har vi haft: hästar, höns, undulat, katt, ankor, hamster, vandrande pinnar, ungtjur, får, kaniner ja många har det blivit med åren. Annika gick på Berga Naturbruksgymnasium och ville testa de flesta djur vilket vi hade möjlighet till då vi hyrde en gård i 12 år. Nu bor vi i ett hus på landet men hundar och höns!

Hundar och hästar har alltid funnits i våra liv på ett eller annat sätt, men det är först nu på senare år som hundintresset har blivit större än hästintresset. Det är ju så roligt med spaniels så det har tagit överhand! En så pigg, rolig och lättlärd hund som den, är svårt att motstå. Och ju mer man lär känna spanieln desto roligare blir det tycker vi. Vi hade turen att få köpa ”Moa” Iagos Daughter of Mornin av Kennel Iagos 2001 efter att ha varit utan hund i 4 år, (usch vilken tråkig tid det var). Innan dess har vi haft Golden retriver, engelsk Cocker spaniel och en korsning mellan Schäfer och Golden retriver.
Men nu blev det en spaniel och det stämmer bra med vad vi var ute efter, en glad, pigg hund i lagom format. Lätt att ta med, och med på det mesta!

Utan hästar och utflugna barn fick vi plötsligt tid över till annat, så det blev kurser och träning med Moa och så småningom ett intresse för jaktträning som väcktes hos oss! Jätteskoj tyckte husse som började på kurs med Moa. Men ska man jaga själv så måste man ju ha jägarexamen! Så då blev det en trevlig jägarexamens kurs för oss bägge. Annika fortsatte med att satsa på SKK´s uppfödarutbildning och blev färdig med den 2011. Så småningom så kändes det som det var hög tid att ta en kull på Moa, ville så gärna ha en valp efter henne och så fick det bli.

Det blev en jätterolig tid med valpar och trevliga valpköpare som vi lärde känna så det var inte första och sista gången! Därav namnet Welings Kennel. En uppfödning av spaniel i liten skala. Naturligtvis med inriktning på sunda friska valpar, trevliga familjemedlemmar, rastypiska, men också gärna med goda jaktegenskaper.

På senare tid har jaktintresset har nu tagit över mer och mer så de flesta helger går åt till jakt både för husse och sonen Niklas. Jag tränar gärna och går med hund så många timmar njuter vi i skog och mark med våra spaniels!